Diagnostika

Z napredno tehniko in laboratorijskim pristopom ter analiziranjem delovanja različnih motorjev, opravljamo sofisticirano diagnostiko in rešujemo najzahtevnejše primere.

CARPRO sodeluje tudi z MultiecuScanom

CARPRO sodeluje tudi z MultiecuScanom

V največjem obsegu v našo delavnico prejemamo vozila nad katerimi so tako lastniki kot predhodni izvajalci že skoraj obupali.

Uspešnost pri reševanju teh primerov nam daje dodaten zagon pri sprejemanju takšnih vozil.

Kadar domača in “hitro servisna” diagnoza odpove, se lahko obrnete na nas in brez predsotkov vam bomo pomagali postaviti pravo diagnozo. Svoje delo opravljamo z veseljem in zanimanjem.

Uporabljamo originalna diagnostična orodja

Uporabljamo originalna diagnostična orodja

Tovrstna diagnostična opravila temeljijo na zelo specialnem in redkem znanju ter poznavanju samih izvornih kod / programov motornih računalnikov, saj le s poznavanjem logike delovanja motornega računalnika in motorja, lahko izvajalec opravi profesionalno diagnostiko. Tega znanja je pa po svetu zelo malo in ga ni mogoče pridobiti s seminarji ter raznimi delavnicami.

Autocom Cars & Trucks

Autocom Cars & Trucks

Da bi izvajalec lahko vedel kaj od parametrov mora spremljati in kolikšne morajo biti vrednost, mora poznati program motornega računalnika. To znanje ne premore niti pooblaščena servisna delavnica, saj to ni njihova prvobitna in osnovna dejavnost.

Krmiljenje aktuatorjev

Krmiljenje aktuatorjev

 

Znanje o katerem govorimo je doma v sami tovarni različnih proizvajalcev vozil in še to le v posebnih oddelkih, kjer nov motor krmilijo od samega začetka.

Imeti oziroma kupiti univerzalni ali namenski tester še zdaleč ne pomeni, da lahko izvajalec opravi napredno diagnozo, lahko pobriše in pogleda priglašene napake in opravi osnovne operacije, kaj več kot to pa vsekakor ne. S tem seveda ni popolnoma nič narobe gre se za dve popolnoma različni zadevi.

Servisne in diagnostične dejavnosti ne gre primerjati.

Vse omenjeno in vse besede samohvale ter priokus sarkazma na koncu ne šteje popolnoma nič, če se napaka na vozilu ne odkrije in ravno to je največji poraz ter zadani udarec za diagnostika. Tudi ti se kdaj zgodi.